Saturday, September 26, 2020

Conferinta SRPAC 2019


La acest link veti gasi volumul de lucrari prezentate la Conferinta nationala  SRPAC din Noiembrie 2019: 

https://www.academia.edu/44153135/Conferin...view-paper

Documentul poate fi descarcat de pe Academia.edu, este in format PDF si are 14 MB.

Apreciez ca (si) editia din 2019 a Conferintei SRPAC a fost foarte reusita.


Participantii la Conferinta SRPAC 2019

Spun acest lucru nu (doar) pentru ca am participat si eu cu lucrari.
Conferinta propriu-zisa nu m-a lasat sa ma plictisesc o clipa macar, fiecare lucrare a prezentat noutati in prima auditie despre lucruri foarte interesante.





Programul Conferintei SRPAC 2019 



Membrii SRPAC au participat la Adunarea Generala in care au fost convenite actiuni pentru dezvoltarea organizatiei.

Domnul profesor Ioan Adam, un adevarat Gandalf al Astronomiei romanesti , parinte al Asociatiei ''Sirius'' din Barlad si initiatorul olimpiadelor de astronomie din Romania, a primit premiul SRPAC pentru intreaga activitate in Astronomia culturala.



De la stanga : Maria Giusca, Ioan Adam, Ivona Magdalinis , Dimitrie Olenici


Ne-am delectat cu spectacolul planetariului ZKP-1 si a avut loc o excursie cu tematica arheo-astronomica la situl Cornesti-Iarcuri,cea mai mare fortificatie de pamant din Europa.



Am participat la doua lansari de carte: profesorul Nicholas Campion de la University of Trinity din Saint David , UK a lansat traducerea in limba romana a cartii sale '' Astrologia si Cosmologia in religiile lumii''.


 Iar conf. univ. Marc Frincu si drd Simina Frincu au lansat cartea lor ''Astronomia strabunilor : arheoastronomie si etnoastronomie pe teritoriul Romaniei''.



 


Cina savurata cu colegii si colegele de conferinta, libatiunile si atmosfera deosebit de prietenoasa au adaugat farmecului acestei intruniri la care au participat 28 de cercetatori afiliati sau independenti din sase tari : Romania, Serbia, Ungaria, Rep. Moldova, Marea Britanie si Germania.

Desigur,pandemia neasteptata care a urmat in 2020 isi pune amprenta si pe activitatea SRPAC dar privim cu incredere spre viitor : ''Cineva acolo sus ne iubeste'' !




No comments:

Post a Comment